Ga naar hoofdinhoud

Zorgorganisaties

De core business van zorgorganisaties is meestal niet het vastgoed. Toch is de woning wel een essentieel onderdeel om de bewoners goede zorg te kunnen bieden.

Onze filosofie is dat we met onze woningen en woonvormen preventief bij kunnen dragen. We willen mensen helpen dat ze zo weinig mogelijk en zo laat mogelijk in hun levensfase aan professionele zorg nodig hebben.

Als mensen in een situatie zitten dat ze toch zorg nodig hebben, willen we dat de woning zoveel mogelijk aan bijdraagt. Dat doen we onder meer door de bewoner een fijne beleving van de woning (zoals transparantie, contact met buiten, licht, akoestiek) te bieden, maar ook door technologische hulpmiddelen en het belangrijkste, dat we de woning op de individuele situatie kunnen afstemmen. Dit kan de zorgverlener ontlasten en de bewoner juist stimuleren.

Het Novito concept biedt vele mogelijkheden voor zorgorganisaties, zo zouden de woningen ingezet kunnen worden als aanleunwoningen, als zorgcluster binnenstedelijk of juist buitenaf in een landelijke omgeving, als tijdelijke huisvesting voor bewoners van intramurale zorgcentra en als wooneenheden voor zwaardere zorgbehoevenden. Het is daarbij ook mogelijk om wooneenheden die eerst voor de zwaardere zorg bestemd zijn, later geschikt te maken voor reguliere bewoning.

Bouw met ons mee!

Neem contact op als u ook wilt investeren in de toekomst

Terug naar boven